Servicii reballing

reballing

Reparatiile executate la NOTEBOOK FIX, indiferent de tipul lor si indiferent de produsul intrat in service (laptop, calculator, monitor sau TV LCD/LED), vor fi facute intr-un timp cat mai scurt si se va acorda o garantie de cel putin 6 luni.

Toate interventiile, mentionam ca vor fi facute cu maxim de atentie la orice detaliu, vom incerca in cazul in care exista si alte defectiuni colaterale minore sa le rezolvam, intrucat acest lucru va duce la o viata mai mare de viata a produsului servisat…vezi preturi manopera …

» REPARATII  LAPTOP

Suntem cea mai importanta firma de service laptop din Tulcea si asiguram servicii de calitate pentru majoritatea modelelor din piata.
Echipa noastra este formata din ingineri electronisti experimentati, oricand pregatiti sa faca fata diverselor probleme ale laptopurilor.
Avem in dotare echipamente speciale pentru service si diagnoza laptopuri ce ne permit realizarea unor interventii la cele mai inalte standarde.

Iata cateva din serviciile de care puteti beneficia daca apelati la noi:

Diagnosticare laptop;
Reparatie placa la baza laptop;
Reparatie placa video laptop;
Deparolare si update BIOS laptop;
Curatare GRATUITA a coolerului pentru laptopurile cu probleme la placa video reparate la noi;
Curatare si cosmetizare laptop;
Reparatii sau inlocuire BGA-uri, SMD-uri, BIOSI etc…;
Inlocuire display laptop defect sau spart;
Inlocuire mufe USB, alimentare, audio, etc…;
Inlocuire baterie laptop;
Inlocuire tastatura laptop;
Inlocuire unitate optica DVD-RW, BluRay;
Inlocuire incarcator, adaptor, alimentator laptop;
Interventii pe placa de baza la nivel de chip;
Inlocuire placa de baza laptop;
Inlocuire / Upgrade memorie RAM;
Inlocuire / Upgrade Hard Disk;
Inlocuire modul Wi-Fi.

» BGA REBALLING PROFESIONAL

Datorita normelor ROHS impuse chipurile BGA(ball grid array) sunt “sudate” pe placa de baza cu “bile” de cositor in componenta caruia nu exista plumb asa numitul aliaj CuSnAg cu o concentratie de Ag intre 2 si 5%. Acest aliaj are o temperatura de topire mare undeva in jurul temperaturii de 235 grade C dar este mult mai putin elastic fata de cel cu plumb P37Sn63 care are o temperatura e topire undeva la 180 grade C dar este mult mai elastic. Astfel datorita diferentelor de temperatura intre functionare si oprire, a miscarii laptopului in timp ce este supraincalzit, a vibratiilor produse de ventilator in timp ce chipsetul este supraincalzit, a neglijarii curatarii de praf, apar fisuri in aceasta sudura. In acest context pot sa apara simptome ca:

– laptopul se aprinde, dar nu afiseaza nimic.
– laptopul se deschide, dar afiseaza cu dungi.
– laptopul se deschide, dar ecranul este impartit in mai multe ecrane.
– laptopul se restarteaza la infinit dupa 2 secunde de la aprindere.
– nu functioneaza una sau mai multe din componentele: mouse, tastatura, usb, unitate optica.

La noi in service se pot inlocui bilele cu care este sudat chipul pe placa de baza(reballing) cu aparatura profesionala. Operatiunea de reflow care este o alternativa la reballing nu este una de durata in cele mai multe cazuri si la cipurile mai noi chiar nu reuseste, scazand astfel sansele de reusita a operatiunii de reballing.

Cele mai multe laptopuri manifesta probleme in ceea ce priveste chipseturile: video, northbridge, southbridge. Chipsetul  este componenta principala, pe placa de baza coordonand activitatea placii, in functie de tipul acestuia cat si functiilor specifice pe care le are : chip video, chip northbridge sau southbridge.

» REPARATII TV & MONITOR LCD & LED

Cele mai frecvente defecte pe care le prezinta monitoarele LCD sunt legate de pornire, de obicei acestea apar dupa 2 – 4 ani de la achizitie si bineinteles de la iesirea din garantie.

Probleme frecvente intalnite la LCD:

– nu porneste
– porneste si se opreste imediat sau in scurt timp
– porneste dupa un timp indelungat
– LED-u de stand by clipeste ?

Defecte frecventeTV LCD/LED:
– nu porneste – de regula sursa defecta
– porneste si se opreste imediat – de regula sursa defecta, invertor
– porneste dar “imaginea” dispare imediat sunetul ramane – invertor sau lampi defecte

Marci de televizoare pe care le reparam: Samsung, Toshiba, Watson, Eurocolor, Beko, LG, JVC, Philips, Sony, Panasonic s.a.m.d.
Pentru detalii despre reparatia unui TV (LCD, LED, 3D) nu ezitati sa ne contactati.

La noi puteti repara doar televizoare si monitoare de ultima generatie , adica de maxim 3-4 ani. Din pacate nu va vom putea ajuta in ceeea ce priveste reparatia echipamentelor de peste 4-5 ani.